Jeugdhoogheden ‘on tour’

Jeugdhoogheden ‘on tour’ in Mullukzuipertjesland

 

Vanmiddag (15-1) zijn de jeugdhoogheden van dun Birrekoal op bezoek geweest bij de Mullukzuipertjes in Gemonde, om precies te zijn in De Schuif. Daar vond de jaarlijkse 1+1=11 sjow (en nee, dit is géén typefout) plaats. Tijdens deze happening worden de prins en/of prinses, de burgemeester en de adjudant van Mullukzuipertjesland gekozen. Kandidaten die zich voor deze prestigieuze functies hebben aangemeld moeten zich tijdens deze sjow presenteren aan het voltallige publiek (heel herkenbaar voor de jeugd van Dun Blaouwun Beer).

 

Vlak na binnenkomst mochten onze eigen hoogheden zich voorstellen aan alle grote en kleine Joris Driepinter’s. En dat ging weer als vanouds met verve en overgave. Precies zoals het heuse hoogheden betaamt.

 

 

Nadat we voorzien waren van een natje en een droogje en links en rechts wat handen waren geschud, was het moment daar dat de nieuwe jeugdhoogheden van Mullukzuipertjesland bekend gemaakt zouden worden door niemand minder dan prins Ger dun Urste van Bokkendonk. Iets wat traditioneel gebeurt door het omdraaien van – hoe kan het ook anders – een melkbus. Nadat ook de Wijze Raad en de Dansdurkses waren onthuld door het omhangen van de gebruikelijke geel-rode das, gaven een aantal notabelen uit Bokkendonk en Schorsbos nog een welluidende act weg (vooral die van Schorsbos was zeer gewaagd, gelet op de gemiddelde leeftijd van het aanwezige publiek…).

 

Wat vooral leuk was tijdens deze middag, was dat de jeugd van zowel Bokkendonk, Krabberdonk, dun Birrekoal als – uiteraard – Mullukzuipertjesland aanwezig waren. Met recht kan hier dus gesproken worden van een interlokale carnavalsmiddag. Misschien kan – in navolging van de Eurotop – wel beter gesproken worden van een Carnavalstop. Deze gelegenheid werd dan ook meteen aangegrepen om een gezamenlijke foto te maken. Niet zomaar een, maar een echte vanaf de kiosk in ‘downtown’ Gemonde. Het resultaat tref je hieronder aan.

 

 

En ja, bij het zien van zo’n foto ga je toch wat zitten mijmeren. Zou toch tof zijn als we eens wat vaker zo’n interlokale Carnavalstop kunnen organiseren… De aanzet is gemaakt en naar verluidt komen een aantal van de ons omringende jeugdhoogheden binnenkort naar dun Birrekoal om te genieten van ons gezever.

 

Om kort te gaan, het was een kei gezellige middag die we graag nog eens een keer dunnetjes overdoen. En wie weet Mullukzuipertjes komen we dan wel met ons hele gevolg… start de ‘witte’ motoren maar alvast.