Jeugdhoogheid Evy en Tijn / Aanwijzing nr. 5 en 6

De Jeugdprinsenstrijd 2019 komt steeds dichterbij. Ook dit jaar heeft Dun Birrekoal vier Jeugdhoogheden. De razende Blaouw Birre Reporter gaat bij ze langs om ze eens beter te leren kennen. We wensen ze heel veel succes met de voorbereidingen!

Evy Spierings

We beginnen bij Evy Spierings. Ze is 10 jaar en zit in groep 7 op de Kleine Beer. Ze woont in Berlicum samen met haar ouders en drie broers. Op de vraag wat ze graag doet kom ik er achter dat het een bezig bijtje is. Ze heeft zang- en pianoles, hockeyt in de MD3 en maakt heel graag lol met vriendinnen. Ook is ze veel bij de hut te vinden die ze met de klas hebben gemaakt. Waar we haar ’s- nachts voor wakker mogen maken is ze heel erg duidelijk. Feesten en natuurlijk CARNAVAL!! Ze is dus een echt feestbeest en houdt enorm van kletsen, vooral op een podium. Ze is zelfs al aan het oefenen voor unne joekel van unne kwek! Dat zegt genoeg toch? Ze wil er een echt feest van maken om nooit te vergeten!

Tijn Boselie

Als tweede stellen we u voor aan Tijn Boselie. Ik kwam hem tegen in de speeltuin bij het Diepven waar hij aan het voetballen was met zijn vrienden. Ook is hij veel te vinden bij BMC waar hij voetbalt op het middenveld. Een echte voetballiefhebber dus, we mogen hem er zelfs voor uit zijn bed halen! Tijn is 10 jaar oud en zit in groep 7 op de Herman Jozefschool. Hij woont in Middelrode met zijn broertje Mees, vader Teun en moeder Linda. Op mijn vraag wat hem nou zo’n leuke prins maakt is hij duidelijk. Hij houdt van humor, gezelligheid, veel kletsen en vooral van feesten. Tot slot wil hij nog even kwijt dat mensen vooral geen vakantie moeten boeken tijdens carnaval, want het wordt een groot feest!

Op 10 november om 14.11 uur start de Jeugdprinsenstrijd in Den Durpsherd, waar Evy en Tijn het nog tegen twee andere enthousiaste kandidaten zullen opnemen. Op 9 november om 23.11 uur wordt de nieuwe Prins(es) en Adjudant bekend gemaakt tijdens het 11-11 bal.

Aanwijzing nummer 5 en 6:

  1. 1 van 2, 1 van 3 en 1 van 3, 1 van 2 is 4 van 10!
  2. Kan iemand ons vertellen hoe wij het haar van de tovenaars in model kunnen brengen?
  3. De wijze ogen zagen de snelle wielen naderen!
  4. Wie zal het zeggen of de winkels samen gaan?
  5. In 10 seconden een jaar lang werk!
  6. Tussen Kunst en Echt!