Joker: Wyko van de Wijgert

sleuteloverdracht045

De Joker is de op één na hoogste onderscheiding die Dun Blaouwun Beer uitreikt.
Dit doen we al sinds 1981, derhalve zijn we toe aan de 35e Joker uitreiking.
Het bestuur van dun Blaouwun Beer omschrijft de Joker als:…

gezonde Birrekoalse werklust… die steeds inzetbaar is,…. gepaard gaande… met nimmer aflatend initiatief èn energie om Blaouw Birre en Birrekoalse carnavalszaken voor elkaar te krijgen.
Altijd achter de schermen bezig… en nooit in ‘t voetlicht willen treden.

Ook dit jaor wordt de unieke lijst van Birrekoalse Jokers uitgebreid met iemand die een waarlijk Blaouwe glans heeft.
Het bestuur van dun Blaouwun Beer heeft unaniem gekozen voor deze persoon die zich al jaren inzet voor het Birrekoalse carnavalsfeest.

De jeugd heeft de toekomst, een oud gezegde. Nadeel van jong zijn is dat het over gaat. Je kunt er wel van nagenieten en je zelf jong voelen. Jong geleerd is oud gedaan.
Allemaal uitspraken die slaan op de joker van dit jaar.

De eerste beginselen voor de vorming van deze joker speelt al ver terug in de tijd. Zo’n beetje toen hij nog schone luiers aan kreeg van een paar echte carnavalsouders. Toen werd er bij deze jongeling al met de paplepel ingegoten wat verenigingsleven, en de daarbij horende verantwoordelijkheden inhoudt, maar bovenal het plezier dat je er mee kunt hebben. Als 11 jarige, liep deze joker al mee met dun Blaouwe. Zo oud waren de jeugdhoogheden van dat jaar zo ongeveer wel of waren dat de leden van de jeugdraad? Vervolgens trok deze vrolijke noot de stoute schoen aan en ging muziek maken. Ik zie hem nog komen bij de jeugdhofkapel. Vijf jaar lang werd er geblazen en vooral gelachen in de Hofkapel. Met een geweldige beleving wordt carnaval gevierd en enthousiasmeert hij mensen om zich heen.

De creatieve en muzikale uitspattingen bleven niet alleen bij het bespelen van een instrument. Met zang over de veurleste, elke dag met carnaval en superfist, werd maar liefst 2 maal de slager gewonnen. Met het schrijven van een aantal nummers voor de hofkapel, groeide de creativiteit op muzikaal gebied verder, en niet alleen in Dun birrekoal….. Maar er is meer, want tegenwoordig verzet de joker van 2015 heel veel werk in de carnavalskrantcommissie en de PR-commissie en mag hij dadelijk als webmaster van Dun Blaouwun Beer zijn eigen naam schrijven onder de kop: de Joker 2015 is,

Wyko van de Wijgert
image

image

image
image

image

image