Koalstampers nieuws

Het Koalstampersdinsdiggemerrigeboerenbruidspaar en de nieuwe Suisse zijn bekend!

Berlicum – Op zondag 8 januari was de Nieuwjaarsreceptie van De Koalstampers. Zoals gewoonlijk hing er een ontspannen sfeer en werd iedereen persoonlijk welkom geheten met een glaasje bubbels. Prins Peer II was aanwezig met zijn blaouw gevolg. En nadat iedereen elkaar de beste wensen had gewenst, werd traditiegetrouw het Koalstampersdinsdiggemerrigeboerenbruidspaar en de nieuwe Suisse bekend gemaakt.

Dit jaar is het Koalstampersdinsdiggemerrigeboerenbruidspaar misschien wel heel verrassend voor velen. Het is namelijk een stel van buiten de club: Gerda van Helvoirt en Wim van den Akker. Gelukkig zijn ze niet helemaal vreemd bij de club, want bij de bekendmaking vertelde Gerda dat ze vroeger, op haar zeventiende, lid is geweest van De Koalstampers. Sindsdien is ze bevriend met een aantal Koalstampers. En Gerda is ook niet vreemd binnen de Carnavalswereld van Dun Birrekoal. Zo is ze al jaren actief bij de optochtcommissie en kom je haar regelmatig tegen bij verschillende carnavalsactiviteiten.
Gerda is zelf op verschillende Koalstampersdinsdiggemerrigeboerenbruiloften geweest waar ieder jaar twee Koalstampers in de onecht verbonden worden. De verrassing was dan ook groot toen twee Koalstampers hen kwamen vragen als bruidspaar! Gerda was direct enthousiast. Wim moest er een paar nachtjes over slapen, hij heeft (nog) niet zoveel met Carnaval. En wat zijn we blij dat hij ja heeft gezegd, want nu hebben we weer een prachtig boerenbruidspaar! En waar ze het meest naar uitkijken? Om er een kei-leuke dag van te maken samen met de Koalstampers!

Oud-suissen met koksmutsen, één grote koksmuts met voetjes eronderuit en een voorzitter die de aanwezigen vroeg om vragen te stellen om de identiteit te achterhalen van de nieuwe Suisse. Het is een vrouw, ze woont in Mirroi, ze is jonger dan 30 jaar, ze is de derde generatie Suisse in haar familie: Het is onze eigen Loes Hendriks! Wat een verrassing! Ze werd uiteraard meteen in het Suissenpak gehesen, wat haar overigens goed staat! En het mooiste was nog wel de lach van oor tot oor. We zijn blij met onze nieuwe Suisse!