Motto jeugd 2014 onthuld!

medaille-2’t Was weer een mooi snuffelavondje

De kennismakingsavond, zoals die op drie januari jl. heeft plaatsgevonden in de Driezeeg, was weer een beste avond. Een avond waarop prins Hans dun Derde en adjudant Peter evenals de leden van de jeugdcommissie aan het begrip ‘dansen’ weer een heel nieuwe dimensie hebben toegevoegd #wroahhh. Een avond ook waarop de generatiekloof tussen ‘de oudjes’ en ‘de jonkies’ maar al te goed tot uitdrukking kwam tijdens het invullen van de vragenlijsten voor het vriendenboek. Begrippen als duo-selfie, hashtag en Instagram riepen her en der de nodige vragen op.

foto 1

Maar het was toch bovenal de avond van onze jeugdhoogheden: JP Anouk, Ad’je Dries, Misses Daniek en Opper Floor. Want na vele weken van voorbereiding was het dan nu eindelijk zover dat ze gezamenlijk hun motto en de onderscheiding bekend mochten maken. Echter voordat het zover was, moest eerst nog druk overlegd worden in het achterkamertje van de Driezeeg, zowel tussen de jeugdhoogheden onderling als met één van de leden van de jeugdcommissie.

Van dit laatste overleg is zelfs een ‘koninklijke selfie’ gemaakt (met dank aan Femke voor de quote ;-). Naar later bleek zou tijdens dit koninklijke onderonsje het motto foutief zijn doorgegeven (namelijk mét de toevoeging ‘Wij hebben’). Vraag is nu of hier opzet in ’t spel was (heeft onze JP daadwerkelijk ‘de pers’ op het verkeerde beentje willen zetten) of was het puur een kwestie van zenuwen en pre-podium stress. Wie zal het zeggen… Hoe dan ook werden om 20.26 uur sharp al zingend – begeleidt door de klanken van Gers Pardoel – het motto en de onderscheiding onthuld: Kei veul plezier, want de blaouw jeugd is hier!

Een mooi en toepasselijk motto, wat de dames en heer jeugdhoogheden diezelfde avond nog ruimschoots in praktijk hebben gebracht, samen met de leden van de jeugdraad en de jeugdhofkapel en uiteraard met de jeugdspringdinger (die ook deze avond weer hun dansje ten beste hebben gegeven).

Bekijk hier een filmpje van de avond.1549520_603048383078269_2060561545_n

Ons eigen Royke en Harm lieten de knoppen van het muziekorgel in de Driezeeg weer lustig draaien en nadat de oudjes hun – ietwat a-ritmische en hier en daar wat slungelige – stapjes hadden gezet op de dansvloer, liet de jeugd even zien hoe dansen en feesten anno 2014 eruit zien. En ja, daar word je als beginnende senior toch wel een beetje stil van.

Ik denk dat we dan ook met een gerust hart kunnen concluderen dat we wederom een dreamteam gereed hebben staan dat voor meer dan driehonderd procent in staat is om het jeugdcarnaval in dun Birrekoal op grandioze wijze vorm en inhoud te geven #gogogo!

O ja, da’s waar ook. Ik moest van JP Anouk nog doorgeven dat alle inzendingen voor de prijsvraag worden beloond met een gesigneerde onderscheiding, “want ja het motto was dus niet geraden hé”. Weldra zal zij deze persoonlijk aan jullie komen overhandigen, uiteraard begeleidt door een heuse klapzoen. En zeg nou zelf, dat zet je leventje toch wel even op z’n kop, nietwaar Wyko, prins Hans en adjudant Peter, Martine en Gieke.