Motto jeugd onthuld !


Jeugdhoogheden zetten Dun Birrekoal op z’n kop!

Nadat Prins Peer II en Adjudant Nol op 11-11 hun motto ‘Mi de meziek vurop’ al bekend hebben gemaakt. Was het afgelopen week de beurt aan onze Jeugdhoogheden. Zij maakte op 04 januari hun motto ‘Mi ons oan d’n top, Dun Birrekoal op zun kop!’ bekend.

Hoe kwam dit motto tot stand?

‘Toen we wisten dat we als hoogheden mogen gaan heersen over Dun Birrekoal, ontstond ons eerste gezamenlijke doel: het verzinnen van een motto, waarmee wij de carnaval in gaan!. Na een avondje vergaderen hadden we enkele ideeën. Ze waren nog niet helemaal naar onze zin, maar het was zeker een goed begin. We spraken af om via de app contact te houden over nieuwe ideeën.

Op de dag vòòr onze presentaties bij de Jeugdprinsenstrijd, hebben we nog een stemronde gehouden. Het uiteindelijke motto is unaniem gekozen. Alles wat bij ons hoort is er in verwerkt.

Het motto houdt in dat we deze carnaval letterlijk aan de top staan van Dun Birrekoal, wij als vier toppers! We houden, zoals velen hebben kunnen zien bij de Jeugsprinsenstrijd, van een feestje en dan het liefst met iedereen samen. Ook hopen we dat tijdens het feesten iedereen zo geniet, dat Dun Birrekoal weer ‘ns op zijn kop staat! Dan zullen wij samen met iedereen een prachtige carnaval beleven en is ons motto precies zoals wij het bedoeld hebben!!’