Nieuwe act bij de Zeverdursaovunden!

logo kleur 300dpi copyVolgende week zaterdag beginnen de populairste cabaretavonden van Dun Birrekoal weer; de Zeverdursaovunden. De ervaring leert dat deze avonden ieder jaar een groot succes zijn en dat Dun Birrekoal tal van talenten in huis heeft. Dit jaar zullen drie jongemannen van carnavalsvereniging Olling Dol voor het eerst hun kunsten vertonen. Hoog tijd om eens te kletsen met Robin Dappers, René Renders en Frank Schellings over hun nieuwe tussenact.

Vertel eens, wat heeft jullie doen besluiten mee te doen aan de Zeverdursaovunden in Dun Birrekoal?

Frank begint: “René en ik hadden het er al een aantal jaren over om een keer met de Zeverdursaovunden mee te doen met iets geks. Door tijdgebrek kwam dit er nooit van. Nu dan eindelijk wel, en ook nog eens met z’n drieën!

René: “Er was al enige jaren speculatie om misschien eens mee te doen aan de Zeverdursaovund inderdaad.” Robin vult aan: “deze ideeën kwamen vooral van Frank en René. Zij waren van mening dat je een act toch beter en mooier op kunt zetten, wanneer je een trio vormt. Je kunt dan nog beter op elkaar inspelen. Ik vond het tof dat ze mij daar voor vroegen en ik hoefde daar niet lang over na te denken. En zo kwam ik er ook bij en vormen we samen een drietal uit de carnavalsvereniging Olling Dol.”

1044004_471949926224361_906771892_n

Wanneer zijn jullie begonnen met repeteren en hoe verlopen de repetities tot nu toe?

“We zijn al vrij snel begonnen met repeteren, al voor de kerstdagen in de decembermaand”, vertelt René. “Het was allemaal nieuw voor ons, dus het was in het begin nog even moeilijk in te schatten hoeveel tijd het zou gaan kosten. En de repetities verlopen eigenlijk heel goed!” Robin vervolgt: “we oefenen elke week gezellig op de zolder bij René. Dat is vooral vanwege de, haha ja, grote hogere ruimte die we nodig hebben. Daarnaast hebben we ook in het zaaltje bij Jan van de Boom gerepeteerd.” Frank: “We zijn ongeveer acht weken aan het repeteren en het zijn mooie avonden. We hebben veel schik met elkaar.”

Jullie hebben natuurlijk zelf jaren in de zaal gezeten als publiek, maar wat kan het publiek die avonden van jullie verwachten?

Robin: “Geen woorden maar daden. Zonder dat er iets gezegd wordt proberen wij het publiek een historische partij te laten zien waarin alle spelelementen gewaarborgd zijn!” Frank gaat verder: “Het publiek kan drie enthousiaste debutanten verwachten, die een grappige, niet al te lange tussenact neerzetten. Waarbij soms toch ook de nodige droge humor wordt gebruikt.”

Hebben jullie zin in de Zeverdursaovunden? Of zijn jullie vooral zenuwachtig?

418746_2505711056737_302185657_n“We hebben er zeker wel zin in! De eerste avond zal vooral erg spannend zijn, maar we denken dat het ook gezonde spanning zal zijn. We willen natuurlijk iets leuks neerzetten! En tja, ik denk dat ook de zenuwen daar wel bij zullen horen”, aldus René. Robin vult hem aan: “We hebben er ontzettend veel zin in inderdaad! Nu nog even de laatste voorbereidingen doen en de puntjes op de i zetten. Als het volgende week zo ver is, zal de spanning wel stijgen voor deze nieuwe uitdaging. Maar ik denk dat wij de plankenkoorts wel zullen overwinnen!”

Wie is jullie grote voorbeeld, bijvoorbeeld een cabaretier of andere zeveraar?

“pffff ik ben niet zo van de voorbeelden. We doen gewoon onze eigen dolle dingen en dan komt het meestal wel goed!”, zegt Frank. Robin: “een cabaretier uit Nederland waar ik vol plezier naar kijk is Jochem Myjer. In Dun Birrekoal zie ik het Pekske altijd graag op het podium staan. Jammer dat hij dit jaar niet meedoet.”

Wie of wat is jullie inspiratiebron geweest voor deze act?

Robin: “Ik denk sowieso alle Zeverdursaovunden die we in het verleden bijgewoond hebben. Wij zullen een tussenact doen, dus de acts die in de voorbijgaande jaren de revue zijn gepasseerd, zijn vooral ook de acts waar wij onze inspiratie uit hebben gehaald. De heren besluiten: “wij gaan gewoon gek doen, wij doen gewoon Olling Dol.”

Frank, Robin en René zijn vijf avonden te bewonderen tijdens de Zeverdursaovunden in Den Durpsherd (8 – 9 – 15 – 16 – 22 februari).