Opblaaskrokodillen, takkenbossen en de Hofkapel !!

Herinner je de warmste dag van het jaar op zondag 26 augustus nog? Die dag stond er een groots optreden gepland voor de Hofkapel. De bekende festival DJ Kees van Hondt sloot dit jaar weer Lowlands af met verschillende soorten feestmuziek, van balkan tot carnavalsmuziek. Daarbij mocht dit jaar een carnavalskapel niet ontbreken en heeft hij onze Hofkapel benaderd om het inmiddels legendarische lied “Sanseveria” te komen spelen in de Grolsch tent waar zo’n 20.000 man een feestje kwam bouwen. Bij aankomst werden de bandjes met daarop groot “ARTIST” uitgedeeld, de glundering sprong spontaan op ieders gezicht.

.

Na de vele opnieuw gevulde flesjes water, optredens van o.a. The Kyteman Orchestra en de Heidenroosjes en een goede bodem, verzamelde ze backstage om zich klaar  te gaan maken voor de ” 3 minutes of fame”. Kees van Hondt had ook Mooi Wark (we dansen in het rond, in de blote kont…) uitgenodigd waarmee het erg gezellig was achter de schermen en er werd natuurlijk een groepsfoto met hen genomen.

.

De instrumenten werden gestemd.. de kielen werden aangetrokken en Sanseveria werd nog 1 keer doorgeblazen. Op weg naar het podium werd de spanning toch wat hoger. Uiteindelijk gingen er zo’n 20.000 man uit hun dak toen het refrein van Sanseveria in werd gezet!! De 3 minuten vlogen voorbij en na afloop werden er verschillende vreugde-sprongen gemaakt. Wat was dat gaaf!!

Het beeld en geluid is niet optimaal, maar hier een kleine sfeerimpressie van de Hofkapel en het feestgeweld!