Over prakjes en meloenen tijdens carnaval

6 novermber 2012 – Vandaag het tweede interview, in een reeks waarbij we de nieuwe jeugdhoogheden wat nader aan de tand voelen. Ditmaal zijn we afgereisd naar Jintey van de Tillart.

Hoi ik ben Jintey

 

Wat meteen opvalt bij binnenkomst is dat als het mondje van Jintey opengaat dit vrijwel onophoudelijk door blijft ratelen, totdat je er een kipcorn in stopt, haar favoriete snack. We hebben hier dus te maken met een gezellige kletskont van 10 jaar jong, die het leven tegemoet treedt vanachter een hele grote roze bril, bovendien liefhebber is van een feestje(s) en een gruwelijke hekel heeft aan ruzie. Kortom, het perfecte profiel voor een jeugdhoogheid.

Op mijn vraag waarom Jintey zich opgegeven heeft voor de jeugdprinsenstrijd ontvouwt zich een ietwat weemoedig verhaal. Eigenlijk wilde ze in eerste instantie springding worden, maar toen ze de ‘vacature’ voor jeugdprins(es) zag, kreeg ze gelijk kriebels in haar buik en heeft ze terstond haar plannen gewijzigd.

Jintey geeft aan dat haar vader (waarover later meer) altijd moet werken met carnaval. Tot overmaat van ramp gaan haar broers ook het carnavalspad op. Dit betekent dus dat ze al jaaaaaren alleen achterblijft met moeders tijdens de carnavalsdagen, en da’s dus vet saai! Vandaar ook dat ze zo superblij is dat ze nu als één van de jeugdhoogheden sowieso verzekerd is van een knotsknettergekke carnaval. Jintey is vast van plan al die ‘verloren’ jaren in te gaan halen, samen met moejers! Berg je dus maar!

Leuk om te weten is ook dat zowel de vader – u weet wel die van… – als de broer van Jintey kok zijn. Dat biedt dus uitstekende mogelijkheden – nu de lijntjes lekker kort zijn – om de betere blaouwe prak nu eindelijk eens daadwerkelijk gestalte te geven. Al jaren staat op ons verlanglijstje om de hoogheden en hun gevolg een verantwoorde ‘groen(t)e’ prak voor te zetten tijdens de carnaval. De onderhandelingen hierover zijn inmiddels gestart. Helaas betekent dit, ondanks andere voornemens, wel dat de vader van Jintey ook dit jaar zal moeten werken. Maar we komen gelukkig regelmatig op bezoek.

Jintey is – en da’s geen geheim – ‘op’ Sander. En die kan z’n borst gaan nat maken want Jintey’s grootste wens is het krijgen van een opruim-robot. Ik hoop dat Sander dit signaal tijdig oppikt en op zoek gaat naar zo’n ding, voordat ie zelf de klos is. Ander opvallend puntje is dat Jintey, naar eigen zeggen, (nog) geen blunders heeft begaan. Opvallend, want als brekebeen heeft ze toch een aardige reputatie hoog te houden. Dus, schiet een van de lezers nog wat te binnen, laat het graag even weten.

De grootste hobby’s van Jintey zijn hockey, turnen, skiën en carnaval vieren. Via haar hockeycoach heb ik vernomen dat ze de schrik is van het middenveld (niet gedacht van een meidje van 1.41 hoog). Wel heeft ze een ontiegelijke hekel aan regen, maar da’s niet meer dan normaal voor een kapster in wording. Wel goed om alvast een blaouw regenkapje op de kop te tikken, voor het geval dat. Hij gaf verder nog als tip mee dat Jintey goed blijft draaien op meloenen. Dus als er een dipje is tijdens carnaval… start digging for melons. En met die laatste woorden in gedachten kruip ik weer in m’n autootje, op weg naar het volgende verhaal.