Prins Jan IV en Adjudant Roy

Nieuwe Hoogheden Dun Birrekoal: Prins Jan IV, Adjudant Roy en Jeugdprinses Dena!

Op zaterdagavond 11 november 2017 werd in Dun Birrekoal afscheid genomen van Prins Peer II en zijn Adjudant Nol. Anders dan voorgaande jaren werd de inauguratie door het Kabinet der Oud Prinsen en Adjudanten voorafgegaan door het Liedjesfestival. Waar door 8 verenigingen en kapellen werd gestreden om de slager van dit carnavalsseizoen.

Na beraad van de jury namen de Funkapel, Wanne Klets en de Pannelappen het tegen elkaar op de in een spannende finale. Nadat de slagers een tweede maal ter gehore waren gebracht, kwam Wanne Klets als winnaar uit de bus. Zij zullen dit seizoen met onze Hoogheden door Dun Birrekoal trekken en hun slager ‘Sjalala Tralala Hoempapa’ aan het publiek laten horen.

Hoogtepunt van de avond was natuurlijk de bekendmaking van de nieuwe Hoogheden. De onthulling werd ook dit jaar weer voorafgegaan door een spectaculaire act met dit jaar als thema ‘Sprookjes’. Op bekende deuntjes van o.a. Monsieur Cannibal en Carnaval Festival van de Efteling kwamen verschillende sprookjesfiguren op het podium voorbij. Aan het einde van de act maakten Prins Jan IV en Adjudant Roy hun identiteit, na maanden geheimhouding, eindelijk bekend. Met het thema ‘Kneupen Mi Unne Lach, zullen zij dit seizoen het scepter zwaaien in Dun Birrekoal.

Prins Jan IV is jaren lid geweest van c.v. ’t leste stuiverke. De laatste jaren is hij actief binnen veel commissie van Dun Blaouwe, zoals o.a. de Lochte Kwiep, de SuperSteunBeren en de Zeverdursaovundun.

Adjudant Roy is lid van Ut Rooi Duukske en sinds dit jaar voorzitter van de Jeugdcommissie. Sinds vorig jaar is Roy de vlogger van Dun Birrekoal waarvoor hij verschillende interviews op facebook vastlegd.

Bekijk hier de live-uitzending van de onthulling terug: