Prins Peer II en Adjudant Nol

Nieuwe Hoogheden Dun Birrekoal: Prins Peer II en Adjudant Nol.

Op zaterdagavond 12 november 2016 werd afscheid genomen van Prins Hans IV en zijn Adjudant André. Nadat zij waren geïnaugureerd door het Kabinet der Oud Prinsen en Adjudanten, werd met een groot applaus afscheid genomen van Opperbeer Peer de Groot. Hij draagt na 5 jaar het stokje over aan Diederik Tibosch. Hierna werd volgens traditie gestart met het Liedjesfestival, waar door 10 verenigingen en kapellen werd gestreden om de slager van dit carnavalsseizoen.

Uiteindelijk mochten in de finale Jong Belegen, Wanne Klets en de Vossewakers uitmaken wie er met de titel ‘Slager 2016-2017’ van door ging. Deze werd uiteindelijk gewonnen door de Vossewakers, met het liedje ‘Goed Gemutst’. De originaliteitsprijs werd door de jury toegekend aan Wanne Klets voor hun ludieke optreden.

Hoogtepunt van de avond was natuurlijk de bekendmaking van de nieuwe Hoogheden. De onthulling werd weer voorafgegaan door een spectaculaire act met dit jaar als thema ‘Maffia’. Nadat het publiek te zien kreeg dat de Maffia er veel voor over had om de identiteit van de Hoogheid al te weten te komen, was dit tot het einde een goed bewaard geheim. Aan het einde van de act kwamen Prins Peer II en Adjudant Nol, als nieuwe Hoogheden uit een levensgrote gokkast naar voren. Met het thema ‘Mi de meziek vurop!’ zullen deze hoogheden ‘Goed Gemutst’ door dit carnavalsseizoen gaan.

 

Graag bedankt Dun Blaouwun Beer alle deelnemers en vrijwilligers voor het medemogelijk maken van het 11-11 bal en de Jeugdprinsenstrijd!

img_6213 img-20161113-wa0026schermafbeelding-2016-11-13-om-03-05-03