Lokaal 7 voert 24 uur lang actie.

2014-2

2014-1Zaterdag 27 december is het zo ver, de derde 24-uurs radiouitzending vindt plaats vanuit Herberg de Gouden Leeuw in Berlicum. Deze marathon staat geheel in het teken van de lokale omroep uit Sint-Michielsgestel. Lokaal 7 probeert met haar radio carnavalsprogramma  “Efkus dun Birrekoal” geld op te halen voor broodnodige nieuwe apparatuur. Al geruime tijd is een werkgroep zich aan het voorbereiden op deze gebeurtenis. Een totale metamorfose zal er gaan plaatsvinden in de herberg aan de Hoogstraat. Een heuse professionele studio wordt daar ingericht waarvandaan 24 uur lang wordt uitgezonden. Technici zijn momenteel al bezig met het testen van de verbindingen voor zowel beeld als geluid.

Acties

De programmamakers Bert van Druenen en Ton Mathijssen zijn zich al aan het klaarstomen voor dit programma. “Het is een lange zit waar je toch al die tijd geconcentreerd voor moet blijven”, reageert Bert van Druenen. “Verschillende uitdagingen gaan wij aan om wat geld in het laadje van de lokale omroep te krijgen. Zo vragen wij aan bezoekers om hun eerst gekochte plaatje mee te brengen. Voor maar één euro draaien de wij deze daar ter plekke. Verder zal er een heuse plaatselijke top 100 als rode draad door het programma lopen”. Niet alleen plaatjes van Queen en the Eagels staan op deze hitlijst maar ook plaatselijke artiesten zoals Jan Steenbergen en Cor Swanenberg zullen de revue passeren. Velen bekende maar ook vooral markante plaatsgenoten hebben toegezegd om als gast aanwezig te zijn tijdens één van de uren. Volgens Ton Mathijssen zullen er daarom velen ludieke momenten te verwachten zijn tijdens deze twee dagen. “Dun Birrekoal kent velen markante leden. Het interviewen van zulke personen maakt het radio maken mooi”.

20140101-023830Een ander niet onbelangrijk onderdeel van deze marathon is de diensten en goederenveiling. Kleiduiven schieten met Prins René, kaartjes voor theatervoorstellingen, worstenbroodjes gebakken door de Brabants kampioen, is maar een greep uit het totale aantal veilingstukken welke worden aangeboden. Voor meestal een prikkie sla je ze al op de kop. Via de tekst tv van lokaal 7 worden deze veilingobjecten in beeld gebracht. Daarnaast liggen er ook veilingboeken ter inzage.

Het totale programma duurt van zaterdag 16.00 uur tot zondag 16.00 uur en is geheel vrij en zonder verplichtingen toegankelijk!  Voor programma info, www.lokaal7.nl

 

Locatie: Herberg de Gouden Leeuw aan de Hoogstraat te Berlicum.
De entree is gratis

De marathon is te beluisteren bij lokaal 7 (ether FM 107.4 / kabel 87.5 of live: www.lokaal7.nl). En te zien op Tekst TV op: CAI – Ziggo (analoog) kanaal 22+ en KPN – Glasvezel (digitaal) Kanaal 620.