Terugblik van onze Jeugdhoogheden

Wat een ongelooflijke tijd hebben we samen gehad! Het begon allemaal op 12 november met een ontzettend spannende strijd. En toen wisten we al snel dat dit hele seizoen een enorme Emoji Explosie zou worden. Ons motto was dus snel bedacht. Na een super gaaf voorseizoen met veel activiteiten, samen met de jeugdraad van XI, de springdinger en de dansgroep, begonnen we vrijdagochtend dan echt met de carnaval.

We begonnen met de bezoekjes aan de scholen, waar wij bij de Theresiaschool de sleutel kregen van Dun Birrekoal. Hoe gaaf was dat, even met z’n vieren regeren over Dun Birrekoal. ’s Avonds bij de sleuteloverdracht konden we deze belangrijke taak delen met Prins Rob I en Adjudant Roy. Hier showden we ook voor de eerste keer onze videoclip op het liedje ‘Carnaval’, wat we samen met de springdinger, de dansgroep, de jeugdraad van XI en natuurlijk ons zangtalent Yara hadden gemaakt. Wat hebben we dit liedje vaak gedraaid en vaak hierop gedanst tijdens carnaval, zo zorgden we ervoor dat we er overal een feestje van maakten.

Ook zijn we heel erg trots op onze Yara! Iedere keer als zij haar slager zong gingen wij met z’n allen in polonaise. Dat was toch wel echt heel gezellig, iedere dag van vroeg tot laat op pad met alle kids van Dun Blaouwun Beer. Zelfs het Blaouwe Birre Beat Ball werd niet overgeslagen. Hoe moe we soms ook waren, we hebben geen één avond overgeslagen. En iedere ochtend stonden we er weer als we opgehaald werden.

De grote optocht was letterlijk en figuurlijk ons hoogtepunt! Samen met Prins Rob I en Adjudant Roy zwaaien naar iedereen in Dun Birrekoal. Af en toe een partyplopper afschieten, en met veel confetti gooien! Dat was echt super tof!

Het afscheid bij de Hooghei was ook heel bijzonder. Er zijn heel wat traantjes gelaten, maar dat gaf juist aan hoe bijzonder de carnaval voor ons was geweest. Zelf de jeugdcommissie hield het niet droog 😉.

En als aller aller aller laatste het verbranden van d’n Beer. Toen zat het er echt op…. Moe maar heel voldaan gingen we ’s nachts rond een uurtje of 1 naar huis met z’n vieren. Om heel lang bij te slapen… welterusten!

Groetjes!

Jeugdprinses Faya, Adjudant Timo, Minister van Jong Volk Tijn en Opperstalmeester Kensi