Stem nu op het Thema voor 2016/2017

Kermiszondag is al een aantal jaren dé dag voor de jaarlijkse braderie in Berlicum. Dit jaar gaat Carnavalssstichting Dun Blaouwun Beer iets extra’s doen. Samen met Lokaal 7, De Brug en Pep Swelheim van de Gouden Leeuw probeert de stichting een activiteit op te zetten die volgend jaar mogelijk een meer prominente plaats krijgt op de kermis.

Op het voetgangersgebied tussen de kermis en de winkelrij van de Jumbo naar de bakker gaan de samenwerkende partners tussen 12.00 en 18.00 uur live radio maken. Naast twee stands richt Lokaal 7 een openbare studio in van waaruit verschillende carnavalsverenigingen en geledingen van Dun Blaouwun Beer één of meerdere items vanuit Dun Birrekoal uitlichten. Op een podium wordt er door de Hofkapel, de Doofpotters en de Funkapel, allen uit Dun Birrekoal, een goed stuk muziek neergezet. Pep zorgt voor een gezellig terras met een kop koffie, een pilsje of een borreltje. Op die manier ontstaat er een mooie verbinding tussen de braderie en de kermis. Een hoop gezelligheid, veel om naar te kijken en te luisteren en een plek om met een drankje uit te rusten na het geweld op de kermis of het struinen op de braderie.

Balkum kermis is ook zo’n beetje het moment dat de opperbeer de hoogheden voor het nieuwe carnavalsseizoen gaat vragen. De speculaties over wie de nieuwe hoogheid wordt beginnen dan weer rond te zingen. Een aanloop naar de start van het nieuwe seizoen met 11-11.

Een mooi moment om de verkiezing van het thema van Dun Birrekoal te houden. Na vorig jaar met succes de themaverkiezing gelanceerd te hebben, volgt dit jaar de tweede editie. Er kan gestemd worden via SMS, Twitter, de site van Dun Blaouwun Beer en op de braderie zelf, middels stemformulieren die door mensen van eigen geledingen worden uitgedeeld.

Om 17.00 uur, aan het eind van de braderie, speelt op het podium een band die de middag afsluit. Alle standhouders op de braderie kunnen dan ook nog even nagenieten. Hét hoogtepunt van de middag zal plaats vinden in de pauze van de band. Op dat moment maken de eigen Hoogheden Prins Hans IV en Adjudant André het thema van Dun Birrekoal 2016 – 2017 bekend.

De thema’s waaruit u kunt kiezen zijn:

Dun Birrekoal, wenne wirwar

Dun birrekoal, trots op oe eige

Dun Birrekoal, goed gemutst.

poster-stemmen