Toren van Pisa in Dun Birrekoal..

5 november 2012 –  Zoals eerder beloofd treffen jullie hier de komende dagen de neerslag aan van een viertal ‘interviews’ met onze jeugdhoogheden in spé. Dit als opwarmertje voor de jeugdprinsenstrijd op 11 november (komende zondag dus!) in Den Durpsherd.

Hoi ik ben Rick!

Rick van Nieuwburg bijt vandaag het spits af. Deze aankomende profvoetballer – die op dit moment nog onder contract staat bij BMC – zal de voetbalsport gaan verrijken met iets waarvan zelfs ingewijden binnen Dun Blaouwun Beer nog niet wisten dat het bestond, nl. ‘wortelbier’. Rick is ervan overtuigd dat dit geestrijk vocht – mits genuttigd in de rust – de prestaties van o.a. BMC (nog) verder zal kunnen verbeteren. Nou weten we dat Rick op z’n tijd van een grapje houdt (vandaar ook zijn motto ‘hoe gekker, hoe skônder’), maar toch had wortelbier misschien wel zijn grootste blunder tot nu toe kunnen voorkomen: het scoren…van een eigen doelpunt.

By the way, Rick is 12 herfsten jong (hij is namelijk de 28e oktober jarig), meet 1.45 en is – naar eigen zeggen – een kleine blonde jongen die meestal vrolijk is. En als hij eens een keer boos is telt hij eerst even tot tien (fijn om te weten als tegenstander, toch!). Hij is ‘de ene’ helft van een tweeling, terwijl ‘die andere’ zei dat hij die ene was en hij de andere. Hoe dan ook kun je je aan Rick z’n blonde stekeltjes lelijk bezeren. Be aware!

Rick is een echte BBBB die-heart. Feesten en gezelligheid zitten hem gewoon in het bloed. Zoals hijzelf aangeeft gaat hij met de carnaval helemaal los. De kans is groot dat Iris hem hierbij enigszins in toom zal moeten houden. En nu hoor ik menigeen zeggen: wie is Iris… maar dat is de schone op wie Rick ‘op’ is. En ja, hiermee wordt dus meteen de stille hoop van honderden birrinnekes op een carnavalsromance in één klap gruwelijk de bodem ingeslagen. Sneu!

Leuk detail is verder dat Rick dol is op school en daar moet juf Inge toch wel heel erg gelukkig van worden. Op mijn vraag naar Rick zijn eetpatroon en of dit voldoet aan het blaouwe prak keurmerk, moet ik helaas concluderen dat dit niet het geval is: friet, pizza en frikadellen zijn toch echt ‘not done’ onder hoogheden. Een ander minpuntje is dat Rick een hekel heeft aan afdrogen. En da’s jammer, want tijdens de carnaval zal ie toch echt minstens één avond deze klus moeten klaren. Want de vier hoogheden hebben ieder een eigen afwasbeurt.

Maar los van het bovenstaande heb ik van Rick een uitstekende indruk gekregen. Wel heb ik het idee dat de voorbereidingen zo hun tol gaan opeisen. Zeker toen hij – op mijn vraag wat er absoluut ontbreekt aan dun Birrekoal – zonder omhaal zei: de scheve toren van Pisa. Het leek mij verstandiger hier niet verder op in te gaan. Maar ben je geïnteresseerd in meer informatie, krabbel dan even wat op z’n Hyves: de webstek van Rick.