Trijntje Kwaspen

image-1Sommige wisten het al zeker, daar waar anderen nog twijfelde… Jeugdspringdinger, Jeugdraad of toch jezelf opgeven als Jeugdhoogheid… De inschrijvingen voor de Jeugd van Dun Blaouwun Beer stroomde binnen en natuurlijk zaten er ook dit jaar weer vier echte Jeugdhoogheden bij.

Op zondag 9 oktober werden de vier kandidaten aan elkaar voorgesteld tijdens een gezellig onderonsje in de Birrekoalse Bieb. Onze razende reporter was natuurlijk ook van de partij en stelde meteen een heleboel vragen, zodat iedereen deze vier zo snel mogelijk kan leren kennen.

In de komende weken zullen we ze, in willekeurige volgorde, aan jullie voorstellen!

Na al kennis gemaakt te hebben met Jara en Milan, hebben we deze keer Trijntje Kwaspen eens flink aan de tand gevoeld!

trijntjeTrijntje volgt een universitaire opleiding aan basisschool de Kleine Beer in Berlicum. Ze zit hier in groep 8 en krijgt les van Juf Esther en Meneer Luuk.

Ohja, voor we het vergeten… 21 september jl. is ze 11 jaar oud geworden!

Naar eigen zeggen maakt ze elke dag wel een blunder, maar dat weerhoudt haar niet om ’s avonds lekker te dansen op de dikste Hip Hop beats.

Ook paardrijden is echt haar ding. Helaas heeft ze nog geen eigen paard, maar daarvoor gaat ze haar papa nog eens lief aankijken…

Thuis is ze lekker rustig en zit ze altijd met haar telefoon te spelen. Op school daarentegen zet ze graag de boel op stelten! Verlegen is deze jongedame allerminst en dat merkten wij ook tijdens dit interview al snel… een vlotte babbel en rake opmerkingen!

Vorig jaar ging ze als Jeugdspringding al mee door Dun Birrekoal en haar ouders vieren al jaren carnaval bij de VKK. Met deze ervaring moet het dit jaar als Jeugdhoogheid van Dun Blaouwun Beer zeker goed komen!