Drie debutanten bij de Zeverdursaovund

Het zeveren trekt ook dit jaar weer volle zalen.

Maar liefst zes zeveraars laten dit jaar het publiek op vele momenten lachen, gieren en brullen. Niet dat je bij kunt komen tijdens de tussenacts. Ook dan worden de lachspieren getraind.

De zeverdurscommissie nam wat risico met drie debutanten onder de zeveraars. Gelukkig pakt dit prima uit. Denny van Santvoort bijt het spits af als Enzo V. Hij heeft veel talent – zegt hij. En de ambitie om vuilnisman te worden. Denny deed jaren geleden al ervaring op bij het jeugdzeveren. Gedurende de voorbereidingen nam zijn enthousiasme om weer op het podium te staan alleen maar toe. Tijdens zijn buut moeten de dames van de schmink het met een vrouwtje minder doen omdat zijn trotse moeder Anouska haar zoon bewondert vanuit de zaal.

René Pennings kruipt in de rol van taxichauffeur. Hij vertelt over zijn belevenissen tijdens zijn ritten door de hele Birrekoal met meer en minder bekende klanten. De derde debutant is Camiel Stokkermans. Hij is d’n Optiemist. Hij zit helemaal in zijn rol als hij met veel humor zijn pech-dag de revue laat passeren.

Marc Vissers, De Vis, neemt ook dit jaar de politieke buut voor zijn rekening. Al is in verband met bezuinigingen zijn stage beëindigd, het is duidelijk dat hij nog erg betrokken is bij het wel en wee van de gemeente.

De enige vrouwelijke zeveraar dit jaar is Femke van der Burgt. Zij geeft een humorvolle inkijk in de menselijke psyche als sprintende psycholoog. Bert Borrelworst (Peter Bok) gaat als voorzitter van de KOB (Kei Oude Bejaarden) met zijn club naar “Ohne Kirche” om daar een weeshuis te openen. Zijn steenkolenduits zorgt voor hilarische situaties.

De springdinger hebben een mooie dansact in elkaar gezet, waarin twee vrouwelijke zwervers veel moeite doen om een treinkaartje te bemachtigen naar Dun Birrekoal. De act wordt ondersteund door vier figuranten van de Hofkapel en goed gekozen decorstukken.

Sander van den Brand is een enthousiaste vertolker van de slager van dit jaar. Hij kiest elke avond een andere outfit. Wij vragen ons af hoeveel outfits daar tijdens de carnaval nog bijkomen.

De goocheldozen (Aafke van der Sangen en Cassie van der Camp) zijn terug van weggeweest. Hun act doet je wederom versteld staan van hun goocheltalent. Geen wonder dat zij een jaartje extra nodig hadden om de nieuwe act in te studeren!

Annemiek van den Bosch, Yvonne de Laat en Helen Stokkermans vormen net als vorig jaar de Drieka’s. Zij hebben veel werk gemaakt van hun outfit en brengen met veel humor twee nummers met eigen tekst ten gehore.

Al deze acts worden omlijst met een multi-cultureel tintje, het thema van dit jaar. Tante Rita of Conchita uit Curaçao (Hella van den Broek) laat gedurende de avond op ludieke wijze enkele keren van zich horen.

Voor degenen die nog geen kaartje hebben: zorg dat je er volgend jaar eerder bij bent. Voor dit jaar zijn er geen kaarten meer verkrijgbaar….

Lees hier ook het artikel uit het Brabants Dagblad van zaterdag 3 februari.