Voorstellen Jeugdhoogheden: Mijntje en Sofie

Interview Mijntje

Wanneer ik op zaterdag langs de manege fiets, kom ik onze volgende kandidaat tegen. Dat is Mijntje Verleisdonk. Mijntje zit in groep 8 van de Herman Jozefschool en woont samen met haar broertje de ene helft van de week in Middelrode bij haar moeder en de andere helft van de week in Berlicum bij haar vader. Ze spreekt graag met vriendinnen af en is erg sportief. Naast het paardrijden speelt ze ook nog bij Springfield. Ook speelt ze graag op haar gitaar.

Mijntje is tijdens carnaval erg actief. Ze heeft al meerdere keren met hun carnavalsclubke Bende Eigenwijs meegedaan aan de kinderoptocht en is ze altijd in voor een feestje. Op mijn vraag waar we haar ’s nachts voor wakker mogen maken is ze duidelijk. “Chocolade, heel veel chocolade omdat dat gewoon superlekker is.” Tot slot wil ze jullie allemaal een hele fijne carnaval wensen en hoopt ze iedereen tegen te komen tijdens het feesten. 

Interview Sofie

Voor mijn laatste interview ben ik te vinden op het sportpark bij de korfbalclub. Daar is Sofie namelijk drie keer in de week te vinden. Sofie is 11 jaar en woont in Middelrode samen met haar ouders, broertje en niet te vergeten de kippen, poes, konijn en hond Frida. Sofie houdt ervan om een feestje te bouwen met vrienden. En niet alleen feestjes bouwen is ze goed in. Ook bouwt ze graag mee aan de carnavalswagen van hun carnavalsclubke Bende Eigenwijs. Sofie is zo gek op feestjes dat we haar daar zelfs voor uit bed mogen halen. Carnaval viert ze eigenlijk het liefst van alle feestjes, zelfs nog liever dan haar eigen verjaardag. Dan kan ze lekker gek doen en geniet ze van de sfeer in Dun Birrekoal. Hoe leuk is het dan dat ze dat dit jaar zelfs mag meemaken als Jeugdhoogheid! Ze hoopt dan ook dat we er met zijn allen een kei leuke carnaval van gaan maken!