Voorstellen Jeugdhoogheden: Hannah en Maran

Interview Hannah

Na een jaar rust te hebben gehad stond de Birrekoalse reporter weer te trappelen om op pad te mogen om eens kennis te gaan maken met onze nieuwe Jeugdhoogheden. 

Dit keer kom ik aan bij een werkelijk prachtig huis in Middelrode, je weet wel dat enige huis met een camping en een moestuin in de voortuin. En daar kom ik niet geheel toevallig Hannah tegen. Ook wel bekend als ‘Bijdehannah’ van de jeugdzeverdursmiddagen. 

Hannah begint volop te vertellen dat ze graag met vrienden en vriendinnen speelt rondom ‘t Ven en op dansles zit. 

Maar het belangrijkste is toch wel dat Hannah carnaval het leukste feest vindt van het jaar! Ze loopt al jaren mee met de kinderoptocht en heeft zelfs al meegelopen in de grote optocht samen met de Doofpotters. Ook staat ze elk jaar te zeveren op het podium in Den Durpsherd. Maar dat is allemaal hartstikke leuk, ze heeft maar een droom. Dat is Jeugdprinses worden van Dun Birrekoal!

Maar buiten carnaval om kunnen we haar in de nacht het beste laten slapen, tenzij ze naar een concert van haar grote idool Billie Eilish kan! 

Op mijn vraag of ze tot slot nog iets wil zeggen antwoordt ze: ’Ik wens iedereen een hele fijne carnaval, aan ons zal het zeker niet liggen!’

Interview Maran

Als ik langs sportpark de Brand loop, kom ik onze volgende Jeugdhoogheid Maran tegen. Maran is daar trouwens regelmatig te vinden. Hij rijdt vaak over de crossbaan en keept de sterren van de hemel bij BMC.

Maran is zo dol op voetbal dat je hem zelfs wakker kan maken voor een voetbalwedstrijd van zijn favoriete club PSV!

Maar ook voor een leuk feestje is Maran altijd wel in! Hij vindt het belangrijk dat iedereen dan gezellig meefeest en de kans krijgt om mee te doen met het feestje. Dat belooft erg veel voor carnaval dit seizoen! Want Maran gaat zijn stinkende best doen tijdens de Jeugdprinsenstrijd!