Vrouwen welkom in de Raad van XI

Vrouwen welkom bij Raad van XI van Dun Blaouwun Beer

De Raad van XI van Dun Blaouwun Beer is sinds 1968 een belangrijk onderdeel van carnavalsstichting Dun Blaouwun Beer. Lange tijd een stevig mannenbolwerk binnen Dun Birrekoal.  Maar daar gaat verandering in komen!  Want Dun Blaouwun Beer vindt dat ook vrouwen zich kunnen en mogen  aanmelden als lid van de Raad van XI.  Een belangrijk besluit dat past binnen Dun Birrekoal waar immers gelukkig al veel vrouwen op allerlei fronten actief zijn. 

sleuteloverdracht068De Raad van XI ondersteunt de Prins en Adjudant van Dun Birrekoal met gevraagd en ongevraagd advies. De Raad staat de Hoogheden bij tijdens allerlei evenementen en activiteiten het hele jaar door. En is door zijn rol en aanwezigheid een belangrijk onderdeel van Dun Blaouwun Beer. De leden van de Raad van XI doen dit samen met de Hofkapel, Springdinger, bestuur en het Blaouw Gevolg.  Maar de Raad van XI doet nog veel meer in Dun Birrekoal:

  • Levert een bijdrage aan deelname bij de optocht met de Prinsenwagen
  • Levert een bijdrage aan allerlei evenementen die Dun Blaouwun Beer organiseert
  • Ondersteunt met veel enthousiasme de sociale activiteiten van Dun Blaouwun Beer
  • Hebben hun eigen belangrijke onderscheiding het “Zilveren Petje”.
  • Speelt door hun aanwezigheid een belangrijke en ludieke rol in het Birrekoals protocol
  • Probeert steeds op allerlei ludieke en carnavaleske manieren een enthousiaste bijdrage te leveren om diverse activiteiten aantrekkelijk en gezellig te maken.

Dun Blaouwun Beer is op zoek naar enthousiaste dames en heren die een bijdrage willen leveren aan een mooie carnavalsviering zoals we die allemaal kennen in onze gemeenschap. Je kunt hier aan bijdragen door je aan te melden als lid van de Raad van XI. Ook nieuwe en enthousiaste ideeën en plannen zijn welkom. Voor interesse of meer informatie mail naar secretaris@dunblaouwunbeer.nl of bel 06-20412014.