Wagenbezoek!

WAGENBEZOEK 2015… Een voorschouw ook wel voorpret.

wagen bezoek 038

Woensdagavond 28 januari  was het weer zover: de jaarlijkse traditie van Dun Blaouwun Beer om met onze burgemeester Jan Pommer ,in carnavalstijd de Meijer geheten, vergezeld door zijn echtgenote mw. Willy Pommer en locoburgemeester Ed Mathijssen , op bezoek te gaan bij de wagenbouwers in Dun Birrekoal.

wagen bezoek 010De optochtcommissie was er klaar voor. Met goeie zin kwam een ieder al vroeg in de avond hiervoor aan bij de Gouden Leeuw. Onze Hoogheden Prins René I, Adjudant Frank en hun “durskes” Monique en Iris  vergezeld door Opperbeer Peer, maakten het gezelschap pas echt compleet. Op pad naar de eerste bouwlocatie; het Sint Jorisgilde. Jonge loot aan de stam van de optocht, bouwen nu voor de 2e keer en hebben de smaak te pakken. Daarna door naar de Vossenwakers, routiniers in het bouwen en die ons weer zullen verrassen maar hoe??? Vervolgens naar de Prutsers en Olling Dol; jong volk dat wel goed op weg is maar ook nog ver van huis met bouwen. Toch komt het zeker goed. Tja, en Olling Dol , hofleverancier van onze Hoogheden dit jaar, willen iedereen dit keer tijdens de optocht wel een …… laten ruiken, wordt dus spannend.

wagen bezoek 055Door naar de Raad van Elf/Blaouwun Beer die garant staan voor een PRINSELIJKE wagen. Even verderop bij de Snorren gestopt, klein maar dapper, met weinigen toch iets groots maken, wie doet je wat. En dan eind goed al goed, Bij 1 Gerapt sluit deze avond de rij, wat een club met discipline , uitbundig begonnen waardoor ze nu al bijna klaar zijn. Behalve dat er met” vakmansogen ” werd gekeken naar de creatieve bouwontwerpen, kregen de bouwers m/v veel complimenten en opstekertjes voor de laatste loodjes in de komende weken opweg naar een wederom unieke optocht waarbij PLEZIER met elkaar en het publiek voorop staat maar ook VEILIGHEID niet vergeten mag worden. Om de energie ook in de komende tijd op peil te houden ontving elk bezochte club van  dun Meier een blauw wit plankje met hartige worsten én pittige mosterd.

Bram Arbouw namens de optochtcommissie.