Warme reacties na eerste zever avond!

Warme reacties na eerste avond Zeveren: Blaouw van de kou!

Berlicum – Het weer werkte goed mee en de zaal zat gezellig vol. De 43e editie van het zeveren in Dun Birrekoal is vrijdag 23 januari op de première-avond prima gestart.

Header ZeverenBekijk hier de foto’s!

Stieneke (Anja) opende de avond op een vertederende wijze en wist de zaal meteen warm te krijgen. Haar buut werd opgevolgd door slagerzanger Peter de Groot, die door deze plek in het programma, de verdiende aandacht kreeg en de zaal aan het zingen. De tweede zeveraar Mieke Muilkorf (Femke) was speciaal teruggekomen naar het zeverdurspodium omdat ze nog wel het een en ander wist de vertellen, op zeer overtuigende wijze, over onze Hoogheden Prins René en Adjudant Frank. Hierna was het de beurt aan de goocheldozen (Aafke en Cassie), een waar spektakel voor het oog met een prachtige mimiek en goede uitvoering. De laatste zeveraar voor de pauze was de Vis (Marc) die door zijn nieuwe functie in Dun Birrekoal van alles en iedereen zeer goed op de hoogte was.

zeveren 14-15 049Na de pauze stond Irmgard (Irma) in de zeverton. Ze nam heel het publiek op een smakelijke manier mee op haar skivakantie. Daarna was het debuut van onze nieuwe Springdinger op het zeverdurspodium. Met een verrassende opening, humor en goede dans stonden zij hun mannetje. De vijfde zeveraar Junnus (Jan) had dit jaar Abraham gezien en nam ons hierdoor mee in een terugblik op zijn leven. Met de nodige humor deed hij dit vol overtuiging.

Daarna was het tijd voor een rustpunt in de avond en verscheen Joachim met zijn dochter Anouk op het podium om enkele nummers te zingen. Zij zorgden voor kippenvel en dat er hier en daar een traantje weggepinkt werd. De laatste zeveraars waren Helga Hüttenkäse en Rita Rundumhause. Zij vertelden met veel humoristische woordspelingen over hun nieuwe Hotel in Tirol. Zoals we gewend zijn van hen, sloten ze zingend af met toch wel een verrassende boodschap.

De avond werd afgesloten met een Finale in nieuwe vorm. Op muziek van de Hofkapel werd er met vaart afgekondigd en kwamen alle artiesten nog een keer goed in de schijnwerpers.

Voor de komende zeverdursaovundun zijn er nog kaarten te koop, maar wees er snel bij, want het zijn er niet meer zo veel!