De nieuwe jeugdhoogheden zijn uit de hoed gekomen !!

 

Het is zover, in een volle huiskamer zijn afgelopen zondag – onder het genot van een lekkere bak koffie, een goed glas ranja en smakelijke pepernoten – de namen bekend geworden van de vier nieuwe jeugdhoogheden. Daaraan ging een spannende loting vooraf. Een noodzakelijk ‘kwaad’ omdat er lekker veel aanmeldingen waren. Ik zeg expres ‘lekker’ omdat dit aantal overduidelijk aangeeft dat carnaval in Dun Birrekoal leeft onder de jeugd en da’s mooi! Overigens belooft dat nog wat voor volgend jaar, als de lespakketten rondom de carnaval hun weg naar de Birrekoalse scholen hebben gevonden. Maar genoeg gekletst, over tot de orde van de dag. Mag ik jullie voorstellen aan de jongens en meisjes die het komende seizoen de Birrekoalse jeugd zullen voorgaan in het feestgedruis.

 

Ashwin, Hana, Isabelle en Sil van harte gefeliciteerd met jullie uitverkiezing. Dertien november aanstaande – tijdens de Jeugdprinsenstrijd – zal uitgemaakt worden in welke functie jullie komend seizoen over de Birrekoalse jeugd gaan regeren. Een strijd die op het scherpst van de snede zal worden gevoerd, maar uiteindelijk altijd eindigt in veel leut. Uit welingelichte bronnen is vernomen dat al druk wordt gewerkt aan de speeches. Nog eventjes en het grote zweten kan beginnen. En ja het is al vaker gezegd, de ‘jeugd’hoogheden komt het beslist niet aanwaaien.

 

Daarom Ashwin, Hana, Isabelle en Sil willen wij jullie bij deze alvast heel veel succes toewensen met de voorbereidingen op de Jeugdprinsenstrijd. Ennuh birre en birrinnekes hou dit viertal goed in de gaten, want vanaf nu zullen alle jeugdactiviteiten in Dun Birrekoal met argusogen worden gevolgd en wie weet op dertien november aanstaande, op de bühne van Den Durpsherd, haarfijn uit de doeken gedaan…