We laote oe un bietje los…!

Lieve Blaouwe Birre en Birrinne… wat een feest, wat een droom… Carnaval 2019/2020. Ut laot oe nie los!

Op het moment dat je gevraagd wordt om de Hoogheden van Dun Birrekoal te willen worden, dan schieten er talloze gedachten door je heen.
Verschillende gedachten door elkaar, van gebeurtenissen die ons te wachten stonden tot het samen gaan beleven en delen van dat ene Blaouwe gevoel … een lang gekoesterde wens.

En reken maar dat onze wens is uitgekomen!

Wat een prachtige regeerperiode hebben wij aan het roer mogen staan van Dun Birrekoal. Wij met z’n allen! Want U, jij en ik … wij samen zijn Dun Birrekoal!

Voor ons begon de spannende tijd in het geheim op 11 juli vorig jaar, maar de onthulling tijdens het 11/11-bal was de Blaouwe kers op onze droom. Da laot oe echt nooit meer los!
Op die dag voelden wij de warmte en liefde voor het Carnaval in Dun Birrekoal intens.

Naarmate Carnaval in volle glorie naderde, waren bijna 1800 Birre en Birrinne persoonlijk onderscheiden en Dun Birrekoal ruim 500 Blaouwe Harten achter de ramen rijker.

Één lang gerekte Blaouwe optocht zou het gaan worden op carnavalszondag na die fantastische Blaouwe mis in de basiliek van Mirroi. Het slechte weer gooide echter roet in het eten, waardoor onze droom letterlijk en figuurlijk in het water viel.
En samen met die droom ook de vele uren aan voorbereiding en eelt op de handen bij alle deelnemers van de optocht. Een eerste traan…

Maar we hebben ook laten zien hoe wij hier in Dun Birrekoal recht uit ons Blaouwe hart samen met velen een spontaan feest kunnen organiseren. Een feest met jong en oud in residentie Dun Herd.

Maar niet getreurd, de optocht werd verzet naar 29 maart. Maar toen verscheen er een virus op het wereldtoneel, waardoor Carnaval begrijpelijkerwijs naar de achtergrond verdween. Het naseizoen kreeg hierdoor een donkerBlaouw randje waarin we veel dierbaren hebben verloren. Een speciale Blaouwe groet gaat hierbij naar oud Hoogheid Ard I. Een tweede traan…

Wij gaan ons nu opmaken en voorbereiden om de scepter binnenkort over te dragen aan de Raad van XI in plaats van aan nieuwe Hoogheden…want het virus laot ons helaas ok nie los.

Wij willen iedereen nogmaals ontzettend bedanken voor alle betrokkenheid, enthousiasme, energie, originele kado’s, knuffels binnen 1,5 meter, heffende glazen en jullie Blaouwe hart.

Wij hopen dat we iedereen in Dun Birrekoal een beetje hebben kunnen besmetten met ons Blaouwe virus en dat we hiervan met z’n allen drager zijn geworden.

En umdurrum…un bijna allerleste joekel van un kwèk vur alle Blaouw Birre en Birrinne en zorg dat UT carnavalsvirus OE NIE LOS LAOT!

Wij laote oe als Hoogheden straks wel un bietje los…(met een Blaouwe traan)!

Prins Camiel I & Adjudant Alex

Blaouw Vrouwkes Helen & Miranda