…wil graag even een duit in het zakje doen.

Afgelopen zondag zijn in dun Birrekoal weer de carnavalskranten rondgebracht. Een jaarlijkse activiteit die voor ons als jeugdcommissie niet half zo leuk zou zijn zonder de deelname hieraan van de jeugdhofkapel en  – dit jaar voor de eerste keer – de voltallige jeugdraad.

 

Echter voordat het zover was zijn we – ondanks weer en (tegen)wind  – deze dag in stijl begonnen in de Driezeeg in Mirroi waar de jeugdraad eens een kijkje kwam nemen bij de repetitie van de jeugdhofkapel en (wow!) ondertussen ook nog mee mocht genieten van de repetitie van de jeugdslagertjes (en @3$%#$@#3w#%^&% er gaat dit jaar weer geknald worden in den Durpsherd). Er was met recht sprake van een grote publieke tribune aangezien deze ochtend ook de nodige ouwelui aanwezig waren en bovendien jeugdprinses Isabelle vanuit het niets haar opwachting maakte (terstond gevolgd door een mooie serenade). Ik heb haar zien blooooooozen!

 

Daarna zijn we met z’n allen – op het fietske – naar de Sassenheimseweg gereden (een tocht die niet geheel ontbloot was van gevaren, aangezien Britt haar band heeft lek gereden en ‘JP’ Isabelle van de fiets is gevallen (zonder al te veel kleerscheuren overigens). Eenmaal gearriveerd stond Maarten ons met koek-en-zopie op te wachten (super als je met dertig man zo efkes over de drempel kunt komen vallen). Na rijp beraad en toen bleek dat de weergoden ons toch wel gunstig gezind waren, zijn we ‘mi zun allen’ vertrokken, de paden op de wijk in.

 

En ja, dan blijkt waar ‘m de kracht zit van de Birrekoalse jeugd. De strategie was als volgt:

–      eerst mensen flink wakker spelen met veel geroffel en getetter;

–      om vervolgens nog eens lekker belletje te gaan lellen;

–      om daarna in een prachtig slotakkoord en met grote puppy-ogen te eindigen met de prachtige volzin: graag bieden wij u de carnavalskrant aan namens Dun Blaouwun Beer… (door sommigen verbasterd in: graag ‘ver’bieden wij u de carnavalskrant namens Dun Blaouwun Beer).

 

En zeg nu zelf, dan gaat de portemonnee toch haast als vanzelf open, toch! Het ging zelfs zo ver dat wie toevallig geen nikkel in huis had, terstond ging lenen bij de overburen (that’s the blue spirit). Gaandeweg de rit hebben Ashwin en Hana zich ook nog bij het bonte gezelschap aangesloten. Bovendien werden we gespot en zijn we exclusief op de film gezet door Jacques Brouwers (je begrijpt dat we meteen zaken hebben gedaan en stevig hebben onderhandeld over de rechten).

 

Na afloop hebben we nog even een afzakkertje genomen bij Maarten. En ja, het is wel duidelijk wie tijdens de carnaval als ‘de plakkers’ zullen worden bestempeld (ook hier waren ze weer niet weg te branden). Maar wat wil je ook, op deze manier immers wordt iedere collecte een feestje.

Dus luitjes doe je voordeel met bovenstaande strategie en heb je nog vragen, neem dan even contact op via kijkeenswatvakerindepupkesvandejeugdvandunblaouwunbeer@blaouwtoeterke.com.

 

Zonder gekheid jongens en meiden, het was supergezellig om met jullie rond te trekken. Bedankt voor jullie inzet! (en ja, dat mag ook best eens gezegd worden). Hoedje!