Wist je dat Floor…

Floor-1 Het stortregent als ik mijn fiets vastzet aan de lantaarnpaal voor ’t huis van Floor Hillenaar. Ik ben gewapend met m’n vragen, ervan overtuigd dat het me vast gaat lukken om Floor een paar leuke geheimen te ontfutselen. Maar net op het moment dat Floor de voordeur opendoet komt er een gruwelijk grote nies naar boven kriebelen #tsjoe! Mijn vragen vallen pardoes op de grond. Gelukkig heeft Floor een rooi dukske paraat waarmee ik deze beschamende vertoning van mijn kant snel kan wegsnuiten. 

 

Bekomen van alle beslommeringen zitten we even later gezellig aan de keukentafel waar ik, nog enigszins verward, start met m’n interview. “Ik zit op deTheresiaschool en ben 10 jaar jong” zegt Floor. Ze lacht, “dat is toch altijd je eerste vraag”. Met een knipoog neem ik snel de regie weer over en vraag rap wat haar hobby’s zijn. Hier hoeft Floor niet lang over na te denken, want dat is paardrijden! De ogen van Floor lichten helemaal op, want dieren zijn haar lust en haar leven, zozeer zelfs dat ze later het liefste dierenarts wil worden. Stiekem droomt Floor ervan dat ze, samen met de andere jeugdhoogheden, na afloop van de jeugdprinsenstrijd in een blaouwe koets, voortgetrokken door twee mooie Haflingers, naar huis gebracht wordt. #Tip voor de jeugdcommissie lijkt mij zo.

Floor-2

Maar Floor heeft nog meer noten op haar zang, zo wil zij haar invloed als jeugdhoogheid gaan aanwenden om nu eindelijk eens daadwerkelijk een zwembad te realiseren in dun Birrekoal. Eentje waar iederéén in mag zwemmen, “want privépoeltjes zijn er al zat” volgens Floor. En als ik het goed beluister hebben de jeugdhoogheden die ik tot nu toe gesproken heb allemaal een duidelijke missie naast het carnavalsfeest, d’n Pommer kan zijn borst gaan nat maken met deze #blaouwangels.

Op mijn vraag naar de romantiek in haar leven verschijnt er een geheimzinnig lachje om haar mond. Eentje die letterlijk alle kanten op kan gaan. “En nee, ik ga niet blozen” zegt Floor, “ik weet trouwens niet eens wanneer ik ga blozen”, zegt ze. En dat maakt ’t er voor de blaouw jungskes niet makkelijker op. Dus als je Floor rood ziet worden… #please laat het even weten.

Op zoek naar die ene scoop vraag ik Floor naar haar slogan tijdens carnaval. Maar ook daarover laat ze niet het achterste van haar tong zien. Want – zo zegt ze – “pas tijdens de jeugdprinsenstrijd wil ik mijn hele hebben en houwen naar buiten gooien”. Voorlopig houden we het maar op ‘Bij Floor heeft dun Birrekoalse jeugd altijd een streepje voor!’.

Om de mystiek te doorbreken gaan we even lekker digitaal boeren. Want voor wie het nog niet wist, Floor is de trotse eigenaar van een heuse digitale boerderij. Hier kan ze haar passie voor dieren helemaal botvieren, maar ze moet er wel iedere dag aan werken want anders is ze – zo zegt ze zelf – “zo weer alles kwijt”, net als in het echte leven dus. En op hetzelfde moment dat de laatste koe is gemolken komt moejers binnen met een fantastische schaal lasagne. En u raadt het al, de blaouwe reporter viel weer met zijn neus in de bechamelsaus. Floor verklapt dat Italië haar favoriete vakantieland is, niet alleen vanwege het eten maar ook  – en vooral – vanwege ‘de giovanni’s’. “Je weet wel die spannende ragazzi op die mooie Vespa’s” – fluistert ze. En waarachtig verschijnen er blosje op haar wangen…

En met deze scoop besluit ik het interview met Floor. Maar niet nadat ik haar eerst nog heel veel succes heb toegewenst bij de voorbereidingen voor de jeugdprinsenstrijd – en ik herhaal het nog maar een keer – die komende zondag (10-11) plaats zal vinden in d’n Herd.