Zilveren Beer: Yvonne de Laat

sleuteloverdracht130

De Zilveren Beer is de belangrijkste onderscheiding van dun Blaouwun Beer.
Deze wordt uitgereikt .. alleen dan … als een Beer of Birrin voldoet aan alle strenge blaouw eisen die voor deze onderscheiding in protocol vastgesteld zijn.

Sinds de éérste uitreiking (1973),…. in het diepe blaouw verleden van de vorige eeuw,
heeft de Zilveren Beer een birre-blaouwe uitstraling… van zeer grote waardering ….en ontzettend grote dankbaarheid………………

Alle Birre en Birrinne die trotse Zilveren Beer drager zijn…
hebben dan ook een imponerende staat van blaouw verdiensten……….
Ut echte blaouw-birre-bloed wordt bij hen allen
door een blaouw-warm birrekoals hart rondgepompt………….

En umdurrum heeft ‘t bestuur van Dun Blaouwun Beer zich weer zeer grondig beraden over de Zilveren Beer van 2015……………
Wie is de 47ste Zilveren Beer …………..?

Ieder jaar opnieuw besef ik me bij het schrijven van dit stuk behorend bij de Zilveren Beer wat voor een schat aan fantastische mensen we in ons midden hebben hier in Dun Birrekoal. Het is voor mij dan ook een eer dat ik deze onderscheiding uit mag reiken. Het bestuur van DBB houdt de diepste geheimhouding in acht omtrent de naam van de Zilveren Beer.
Maar eigenlijk is dit onzin. Wanneer je namelijk door het jaar heen goed om je heen kijkt zie je de zilveren beer bezig met van alles. Voordat ze ooit gewaardeerd worden met deze mooie onderscheiding, zijn de zilveren beren namelijk jarenlang actief in dun Birrekoal. Dus jullie kunnen eigenlijk al heel lang weten wie het dit jaar wordt. Trouwens, wanneer je nu in de zaal rond kijkt staat ie gewoon hier binnen. Misschien zit ie wel naast je.
Dit is misschien wel te makkelijk gezegd, dus verder nu.

Voordat ik uit de doeken doe waarom we de Zilveren Beer uitreiken aan de gene die ik dadelijk naar voren roep wil ik eerst het volgende kwijt over deze persoon.
Hetgeen deze persoon misschien wel het meest siert is de wijze waarop wordt genoten van al het geen door hem of haar of wie dan ook voor het carnaval wordt gedaan. Zo ingetogen, zo intens genietend, altijd stralend, met een gigantisch groot carnavalshart. Echt iemand die een waarlijk Blaouwe glans heeft. Dit alleen al zou voldoende zijn om in aanmerking te komen voor de Zilveren Beer.

Maar nu meer duidelijkheid:

Creatief, muzikaal, bar, dans, bestuur,…….Zo maar een paar kreten…
Actief sinds de jaren 80, heeft teksten geschreven voor jeugdzeveren, jeugdslagers en slagers. Zingt zelf ook en niet alleen met het 11-11 bal, werkzaam geweest in vele commissies zoals versiercommissie, krantecommissie, 11-11 bal, Blue dance, zeverdurscommissie, is deelnemer geweest aan zeverdursaovunden en beheerder van de artiestenbar, 4 jaar secretaris van de Koalstampers geweest en binnen die club ook deelgenomen in diverse commissies. Vijf jaar secretaris en bestuurslid van dun Blaouwun Beer. 5 jaar praeses vanVKK en nog steeds bestuurslid.
Heeft het carnavalslespakket mee ontworpen en ontwikkeld en is contactpersoon hier voor, en contactpersoon voor de Herman Broeren School. Adjudant van Prins Henk II, moeder van twee jeugdhoogheden, jeugdslagers, jeugdspringdinger en muzikanten van de hofkapel en natuurlijk Blaouw vrouwke van onze oud hoogheid Prins Hans III.

Blaouw Birre en Birrinne,

Een indrukwekkende staat van verdienste en daar mee dik verdiend de Zilveren Beer van 2015.

Yvonne de Laat

sleuteloverdracht132 sleuteloverdracht033 sleuteloverdracht047 sleuteloverdracht048 sleuteloverdracht049 sleuteloverdracht057 sleuteloverdracht069 sleuteloverdracht072 sleuteloverdracht073 sleuteloverdracht074 sleuteloverdracht082 sleuteloverdracht086 sleuteloverdracht092 sleuteloverdracht097 sleuteloverdracht100 sleuteloverdracht101 sleuteloverdracht103 sleuteloverdracht104 sleuteloverdracht109sleuteloverdracht049