ZONDAG: De Carnavalsviering

IMG_63821‘Meemaken en d’r bij zijn’ is niet alleen het prachtige motto van het carnaval 2015 in Dun Birrekoal, maar gaan we ook gebruiken als titel van de tweede Carnavalsviering.

Deze viering is weer een van de hoogtepunten van de carnaval en wordt ook dit jaar geopend door de klanken van de Hofkapel en Jeugdhofkapel, wanneer zij met Dun Blaouwun Beer de overvolle kerk van Dun Birrekoal binnen trekken.

Het is een goede traditie om carnavalszondag, waarop de carnavalsoptocht gehouden wordt, te beginnen met een samenkomen in de kerk, om zo het carnavalsfeest nog meer boven het alledaagse uit te tillen.

We willen tijdens de viering God en elkaar danken voor al die keren dat we goede dingen mochten meemaken en voor wie daar allemaal bij mochten zijn. We willen al vierend ervaren dat we een gemeenschap zijn; dat we bij elkaar horen en elkaar nodig hebben.

Dat gaan we ook symbolisch uitbeelden, door te laten zien dat er geen stukje mag ontbreken, want anders is het niet ‘af’, niet heel; vormt het geen geheel! Ook zullen we stilstaan bij het ‘waarom’ van carnaval, en bij het ‘wat’ dat we nog allemaal willen of moeten meemaken. En wie of wat daar dan d’r bij moet zijn of moeten zijn. Het is niet zo’n gek idee om daar eens kritisch over na te denken… Maar niet te lang!!! Want het is carnaval, en dat moeten we vooral VIEREN, óók in de kerk. Dus wordt er flink muziek gemaakt, gezongen en gelachen, naast het samen bidden en luisteren.

Zin om mee te doen?

Maak dan dat je d’r bij bent op zondag 15 februari om 10.11 uur in de kerk van Mirroi!

We hopen ieder te zien die ochtend; groot en klein, jong en oud.