De Doofpotters winnen de optocht!

De paspoort staat, de kerkdienst is afgelopen en de Moerkoal stroomt langzaam vol. Onder het genot van een kop koffie worden de laatste punten doorgenomen. De hoofdrolspelers zijn er klaar voor, kan iedereen door de paspoort? Dat is toch iedere keer weer een spannend moment voor de grotere bouwers. En … jawel iedereen kon er doorheen.

Lokaal 7 doet live verslag van het meten en het vervolg van de optocht. Het was weer een mooie kleurrijke stoet die door de straten van Dun Birrekoal trok.

De vele mensen aan de kant werden aangemoedigd om extra goed en kritisch te kijken naar alles en iedereen wat voorbij trok. Hun publieksstem zou later gevraagd worden.

De 1e prijs bij de wagens ging naar De Doofpotters met als motto: ‘Hil dun Birrekoal zonder gas, zoals het bij de Flintstones was’. Het was een geweldige wagen begeleid door een enthousiaste loopgroep met muziek.

  • De 1e prijs bij de individuelen t/m 2 personen ging naar CA de Kneup. Zij kozen als motto; Wellie zén op de Hôgte!
  • De 1e prijs bij de categorie Kinderen werd gewonnen door Loopend Vuurke. Hun motto was: We knalluh vural mi carnaval!!
  • Bij de loopgroepen 3 t/m 5 personen ging de 1e prijs naar CHA tsja tsja. Het motto waarmee zij voor de dag kwamen was; Kooi Wijf en Bijzonder …. Kooi Wijf.
  • De 1e prijs voor loopgroepen vanaf 6 personen ging naar Wanne Klets. Hun motto was: Wellie knalluh er op los!
  • De originaliteitsprijs ging ook naar Wanne Klets.
  • Publieksprijs was voor De Doofpotters.
  • De aanmoedigingsprijs was voor Zooitje Ongeregeld.

Wij willen, als optochtcommissie, alle vrijwilligers bedanken voor het mede doen slagen van een geweldige optocht. Maar natuurlijk zeker de deelnemers die er ieder jaar samen weer een mooi spektakel van weten te maken. Waar een “klein” dorp toch heel groot in kan zijn!!!

Iedereen bedankt.