ZIJ zén dah fistje!!

Wekenlang is met spanning uitgekeken naar dit moment. Ondraaglijk was het wachten soms. De eetlust zakte weg, de passie verdween… enkel nog was de aandacht gericht op Dat Ene. Het lange ijsberen bracht sommigen bijkans tot wanhoop. Jammerlijk kwamen veel birre en birrinnen in nood bij hun pogingen de woeste baren van dun Birrekoal te omzeilen in hun drang naar Dat Ene. Niets heeft echter mogen baten, want tot aan de 28e december 2012, de dag van de kennismakingsavond, was het motto van de jeugdhoogheden van Dun Blaouwun Beer het best bewaarde geheim van ’t universum. Slechts een select clubje ingewijden wist van het bestaan ervan en zelfs zij waren er niet zeker van dat dat wat zij hadden gezien uiteindelijk ook bewaarheid zou worden. Totdat…

701990_120601398107133_105999601_o

we dus met z’n allen gezellig in De Hooghei gingen feesten, zingen en patatten. Want toen brak dun Birrekoalse hemel open waarbij – eerst na veul regen – uiteindelijk het motto van onze nieuwe jeugdhoogheden bekend werd gemaakt:

 

Woar is dah fistje? Wij zén dah fistje!!

 

620997_120601708107102_2093281835_oTatatata ta tata tata… De ontlading was enorm. Prins Ad en Adjudant Alex sprongen van de weeromstuit in een pinguinpak door De Hooghei. Bestuursleden van Dun Blaouwun Beer gingen elkaar – ten overstaan van een volle zaal – romantische liederen toezingen. Zelfs begingen de dj’s van Efkus dun Birrekoal zichzelf bijna een ongeluk door van het dak af te willen springen. Uiteindelijk koos de jeugdcommissie voor een ‘een klein café aan de haven’ om zich daar verder te bezinnen op de nieuw ontstane situatie.

De enigen die echt opgewassen waren tegen dit motto was de jeugd van Dun Blaouwun Beer zelf. Zij wisten er wel raad mee. Sterker nog, het ging erin als pap. Feesten heeft er na de 28e weer een nieuwe frisse dimensie bijgekregen, met dank aan onze jeugdhoogheden! De dansvloer werd gekaapt, net als dj Harm die ook na sluitingstijd door moest blijven draaien. Ja mensen het was een gedenkwaardige avond. Zeg maar gerust, een beste avond. Vast staat wel dat de wereld – in ieder geval in de omgeving van dun Birrekoal – na de 28e nooit meer hetzelfde zal zijn. Want voortaan zal, overal waar de jeugd van Dun Blaouwun Beer verschijnt, nog meer dan voorheen het feestgedruis losbarsten: in alle straten, op alle pleinen en in alle café’s. En ik denk vast en zeker dat als De Groten van de eerste schrik bekomen zijn, ze vast en zeker lekker mee gaan fisten ;-).

Dus, kom je binnenkort ergens een zooitje jeugd tegen in een blaouw-wit tenue, schroom dan niet en haak lekker aan want…: ZIJ zén dah fistje!!262661_120601481440458_1577469314_n