Talentvolle Birrekes en Birrinnekes!

Hoe trots kunde zen…

1e jeugdzeveren 038Dat vraag ik mij ieder jaar weer af na afloop van het jeugdzeveren in dun Birrekoal. Trotser dan trots kan ik wel zeggen, want ieder jaar weer doen al die birrekes en birrinnekes ons weer versteld staan met een show waar je UU tegen kunt zeggen. En ja, waar moet je beginnen als je ook maar enigszins een beschrijving wilt geven van alles wat je gezien hebt tijdens “De Winter Wonderkoal !”.

Bekijk hier de foto’s!

Zijn het de zeveraars die ons telkens weer een mooie spiegel weten voor te houden. Of zijn het de prachtige danseressen van Jazzaction die met hun lichtvoetige pasjes jong en oud telkens weer in vervoering weten te brengen. En wat te denken van onze eigen IJs- en Zonnekoningin . Petje af voor de wijze waarop zij ons mee door de Winter Wonderkoal hebben genomen. En ja, geen jeugdzeveren zonder jeugdslagertjes. En wat gaven ze weer een show ten beste. En natuurlijk mogen onze ‘eigen’ jeugdhoogheden en jeugdraad in dit verhaal niet ontbreken met een speciale knipoog naar de jeugdsprindinger die het speklied weer op een prachtige manier hebben vertolkt met hun dans. Kortom het talent in dun Birrekoal ligt letterlijk voor het oprapen… in den Herd wel te verstaan.

1e jeugdzeveren 190En wat te denken van de jeugdhofkapel. Uiteraard mogen zij niet onvermeld blijven. Zonder hen immers geen slager. Zij hebben zich in korte tijd het hele repertoire van de jeugdslagers eigen weten te maken, en hoe! Het klonk als een klok en meer nog dan dat was het een feest om naar te luisteren.

En last but ‘zeker’ not least, de slotact. Ongeëvenaard zou ik haast willen zeggen. Het publiek werd meegenomen naar de winter om tenslotte door toedoen van een mooie zwevende Fee in harmonie met de zomer te eindigen. Deze climax kon niet anders dan zich ontladen in een luidkeels meezingen en dansen op “ Feest van Kinderen voor kinderen” .Sjappoo

1e jeugdzeveren 314